Social

#refugiati CE #refugiati Romania #comisia europeana

Cati refugiati putem primi? Comisia Europeana vs Victor Ponta

Comisia Europeana a stabilit o noua scheme de cote pentru tarile UE in ceea ce priveste imigrantii. Conform acesteia, Romania ar urma sa primeasca pana la 6.351 de refugiati.

Initial, in tara noastra ar fi urmat sa ajunga un numar de 1.705 refugiati, dintr-un total preconizat de 40.000, conform unei propuneri din luna mai. Lucrurile s-au schimbat insa! Noua schema de cote stabilita de CE prevede ca Romania sa primeasca inca 4.646 de refugiati, dintr-un total suplimentar de 120.000.

Daca noua schema va fi aprobata, Romania ar urma sa primeasca 6.351 de refugiati, dintr-un total estimat de 160.000 de migranti.

Noua schema de cote prevede ca cei mai multi refugiati vor ajunge in Germania (40.206), Franta (30.783) si Spania (19.219).

Victor Ponta a declarat ca o decizie in privinta cotei de refugiati, care va fi repartizata Romaniei, va fi luata in sedinta CSAT care va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare. Premierul a precizat ca, in opinia sa, Romania nu poate  poate sa primeasca mai mult de 1.500 de refugiati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea