Social

#copii coronavirus #coronavirus #stare grava #ati

Cati copii sunt internati la ATI. Adrian Streinu-Cercel, declaratii cutremuratoare

Au mai ramas doar cateva zile pana la inceperea scolii, cand toti copiii sunt asteptat sa se reintoarca in banci. Desi cei mici, fac in mare parte forme usoare ale bolii, sau sunt asimptomatici, pot raspandi cu usurinta virusul altor persoane. Mai mult, exista numerosi copii care fac forme grave ale bolii si sunt internati la Terapie Intensiva.

 

Cu doar cateva zile inainte de inceperea scolii, medicul Adrian Streinu-Cercel face marturii cutremuratoare. Potrivit acestuia, numai la Institutul “Matei Bals: din Capitala sunt internati la ATI 21 de pacienti minori.

Odata cu inceperea scolii numarul pacientilor minori, infectati cu noul coronavirus, va creste. Cu toate acesta, microbiologul Alexandru Rafila, membru al OMS, incearca sa-i linisteasca pe parinti si si le transmite sa-i lase pe cei mici sa mearga la scoala. 

”Parintii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa isi asume acest risc – trebuie sa isi lase copiii sa mearga la scoala pentru ca altfel consecintele pe termen lung ale modului in care se vor dezvolta acesti copii vor fi nefavorabile. Nu cred ca vreun parinte doreste ca copilul sa aiba dificultati de integrare in societate, de comunicare.”, spunea Dr. Rafila.

In acelasi timp, Adrian Streinu-Cercel face declaratii cutremuratoare despre raspandirea coronavirusului: 

”Nu ai cum sa opresti pandemia in timp real… doar daca tarile fac asta in acelasi timp. O singura tara a fost care a reusit sa stopeze, China. Am avut un start foarte bun. Lucrurile au evoluat foarte bine. Nu a fost rabdare. Aceste lucruri nu te lasa nepedepsit.

Acest virus se comporta ca leul care intra in padure. Decursul unei epidemii…poate sa stea in mijlocul populatiei 2 – 3 ani de zile.

Virusul a luat-o pe cai diferite. Multi asimptomatici. Cei care au fost asimptomatici au fost pionii. Ca si cand vara asta nu am fi putut sa stam potoliti. Chiar daca anul trecut nu au fost in concediu, acum parca au vrut special sa se duca in concedii. Masurile s-au luat in toate tarile”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel in cadrul emisiunii “Marius Tuca Show”, potrivit fanatik.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea