Social

#romani litoral #vacanta litoral #bani vacanta #vacanta mare

Cati bani scot romanii din buzunar pentru 6 zile pe Litoral!

 

Incasarile hotelurilor, restaurantelor si cluburilor de pe litoral au depasit 90 de milioane de lei, in conditiile in care peste 240.000 de oameni de romani au fost in weekend la mare. In medie, turistii au cheltuit 225 de lei pe zi pentru cazare, masa si distractie.

„Tinand cont ca sejurul mediu de cazare este de aproximativ sase zile, iar costul mediu al unui sejur de sase zile este de aproximativ 650 de lei putem estima ca un turist la mare cheltuie in medie 50 de euro pe zi pentru toate serviciile”, conform presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism, Aurelian Marin.

Cazarea si distractia, spun turistii, costa cel mai mult.

360 de lei pe noapte este pretul mediu al unei camere duble dintr-un hotel de 3 stele. Asta inseamna ca, in fiecare zi, un turist cheltuieste 180 de lei doar pe cazare, scrie digi24.ro.

Un sezlong se inchiriaza cu 25 sau 30 de lei pe zi, in functie de plaja. Amatorii de senzatii tari cheltuieste insa, mult mai mult.

Marius Ene, proprietar skijeturi: „Tarifele sunt urmatoarele: pentru 10 minute, 100 de lei, pentru jumatate de ora, 200 de lei, se reduce automat, iar la o ora - 350 de lei”.

Daca doriti sa vedeti statiunea Mamaia de la 25 de metri inaltime trebuie sa va suplimentati bugetul zilnic. 20 de lei costa o singura calatorie cu telegondola.

In total, hotelierii si ceilalti agenti economici de pe litoral au incasat nu mai putin de 90 de milioane de lei, cu aproximativ doua milioane de lei mai mult fata de media incasarilor de weekend din luna trecuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea