Social

#vaccinare medici de familie # vaccinare anti-covid

Cati bani primesc medicii de familie pentru vaccinarea anti-Covid

Medicii de familie vor primi bani pentru vaccinarea anti-Covid-19 a fiecarui pacient. Suma initiala pe care o incasau medicii era de 30 de lei, insa aceasta a fost majorata de curand, la solicitarea Ministerului Sanatatii. 

Astfel, medicii de familie vor primi pentru fiecare pacient vaccinat suma de 40 de lei la fiecare doza. Asadar, 80 de lei pentru fiecare persoana ce primeste ambele doze de vaccin. 

”La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de guvern de astazi, 28 aprilie, cresterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea impotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoana vaccinata, la 40 de lei/inoculare. Ordonanta de urgenta aprobata astazi pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 3/2021 privind unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului impotriva COVID-19 administrat de catre medicii de familie, de la 30 de lei/persoana vaccinata la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultatia medicala realizata de medicul de familie, administrarea serului, precum si monitorizarea si raportarea reactiilor adverse postvaccinare”,  au transmis reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea