Social

# infectare coronavirus #covid-19 #coronavirus #vaccinare #Valeriu Gheorghita

Cate persoane s-au infectat cu noul coronavirus dupa rapel si ce forme ale bolii au avut? Raspunsul lui Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, a vorbit duminica seara despre persoanele care s-au infectat cu Covid dupa efectuarea rapelului, dar si despre forma de boala pe care acestia au facut-o.

 

Valeriu Gheorghita a declarat ca 1.080 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus dupa imunizare, insa acestia au dezvoltat forme asimptomatice sau forme usoare ale bolii. 

„Dupa a doua doza circa 1.080 de persoane s-au infectat, ceea ce inseamna 0,19 la suta din numarul total al celor care au efectuat cele doua doze si intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doza era intre 10 si 14 zile. Noi stim ca beneficiile dupa doza de rapel sunt undeva dupa ziua zece ceea ce inseamna ca momentul expunerii era mult mai devreme fata de cand se implinesc aceste beneficii maximale.

Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme usoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testari periodice si nu pentru ca aveau o simptomatologie caracteristica de covid-19 si inclusiv in Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infectie SARS-Cov-2 dupa cea de-a doua doza si care statistic aveau tulpina sud-africana pentru ca si in Israel predominanta e tulpina britanica, nu erau neaparat cazuri de severitate crescuta. Vaccinarea este importanta pentru prevenirea formei severe chiar si in aceste variante virale”, a declarat Valeriu Gheorghita.

 Sursa foto: news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea