Social

#Andrei Baciu # doze de vaccin #romania #vaccin

Cate doze de vaccin urmeaza sa primeasca Romania in urmatoarele luni. Raspunsul lui Andrei Baciu

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii si vicepresedintele campaniei nationale de vaccinare impotriva Covid-19, Andrei Baciu, a declarat marti, 30 martie, intr-o conferinta de presa, ca Romania urmeaza sa primeasca in luna aprilie peste 3,3 milioane de doze de vaccin, ai alte peste 5 milioane de doze in mai si iunie.

De asemenea, acesta a mai precizat ca urmeaza sa ajunga si vaccinul produs de Johnson&Johnson in Romania, in luna aprilie.

"Pentru luna aprilie, pentru BioNTech-Pfizer nu s-a schimbat nimic fata de data trecuta, deci 511.290 de doze pentru fiecare saptamana din luna aprilie, putin mai mult pentru ultima, un total de 2.046.330 de doze pentru luna aprilie.

Pentru Moderna, 249.600 in doua transe, venind in saptamana a doua si saptamana a patra.

Pentru AstraZeneca vorbim de un total de 879.990 de doze.

Suplimentar, avem si dozele de la Johnson&Johnson, care vor sosi in saptamana a treia din luna aprilie, cand sosesc aproximativ 60.000 de doze si in ultima saptamana din aprilie vor sosi 103.200 de doze.

Astfel, in aprilie avem un total de 3.339.120 de doze, practic se aduna cele 160.000 de doze Johnson&Johnson din datele pe care le aveam saptamana trecuta. Pentru urmatoarele luni, mai si iunie, avem in momentul de fata o estimare de peste 5 milioane de doze", a declarat Andrei Baciu, potrivit dcmedical.ro.

Sursa foto: edupedu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea