Social

# mortalitate covid #covid romania #covid #mortalitate

CATASTROFAL! Mortalitatea de Covid, de 6 ori mai mare in Romania decat media lumii! Avertismentul medicilor

In ultimele 24 de ore, Romania a inregistrat o mortalitate cauzata de Covid peste dublul Europei si de 6 ori mai mare decat media lumii.

Medicul Adrian Wiener, vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, avertizeaza ca “Romania trece printr-o catastrofa umanitara”.

Medicul aminteste populatiei ca 10.000 de persoane sunt internate in spital, dintre care 300 de copii, iar peste 1.000 de persoane au nevoie la ATI. Acesta aminteste ca vaccinul este singura sansa de a combate aceasta pandemie. 

“Romania trece printr-o catastrofa umanitara.

In ultimele 24 de ore am inregistrat o mortalitate peste dublul Europei si de 6 ori mai mult decat media lumii. 10.000 de persoane internate in spital, dintre care 300 de copii. Peste 1000 de oameni cu forma severa sau critica de boala lupta pentru fiecare respiratie pe un pat de ATI.

Din totalul deceselor raportate ieri in lume 5% sunt romani. 11,5% din decesele Europei sunt in Romania. Covarsitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile; prin vaccinare, prin masuri de protectie.

Cauzele pentru care am ajuns la aceasta implozie sociala sunt multiple:

🔴 Scaderea increderii in autoritati, in decidenti, in clasa politica; de inteles dupa 30 de ani de viermuiala, impostura, jaf si exhibitionism politic infiorator;

🔴 Atomizarea societatii in care traim; lipsa acuitatii pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat in jurul nostru. Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar in cazul unei catastrofe;

🔴 Gradul redus de alfabetizare stiintifica; lipsa gandirii critice; vocea criminala a antivaccinistilor militanti a razbatut si are ecouri in mult prea multi dintre compatriotii nostri: “vaccinul iti modifica ADN-ul, ”devii infertil”, ”e un experiment”, ”e doar o gripa”, “asasinii”, “botnitele” – expresii care au ucis si vor continua sa ucida oameni. La propriu.

🔴 Politizarea crizei sanitare – hienele politice care au decredibilizat permanent orice masura, orice indemn, orice decizie pentru a mai castiga “favorabilitate” sau “intentie de vot” sau care or mai fi indicatorii de prin sondaje. Avem un partid care a asumat doctrinar antivaccinismul; acesti oameni au cimitire in spate. Au intretinut constant si sustinut ezitarea la vaccinare.

Evolutia catastrofei in desfasurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecaruia dintre noi, mai putin de decidenti. Daca alegem sau nu sa fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; daca alegem sa purtam masca, sa evitam deplasarile neesentiale, sa ne vaccinam- daca nu am facut-o inca. De cum reusim sa avem grija unii de altii. Decizia fiecaruia dintre noi si a noastra ca si comunitate poate avea impact asupra numarului de decese, asupra incarcarii sectiilor de ATI, asupra suferintei de nedescris din spitale.”, a scris medicul Adrian Wiener pe Facebook. 

FOTO: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea