Social

#produse italiene #Catalin Aelenei #magazin online

Catalin Aelenei, romanul care ne bucura cu produse italiene autentice

De cativa ani incoace, romanii au devenit mari amatori de produse sofisticate, pe care le aleg, in special de Sarbatori, pentru a-si rasfata gusturile sau a-si impresiona familia si apropiatii. Incet-incet au devenit fani ai bucatariei mediteraneene, care este mai sanatoasa, slab calorica, plina de vitamine, Omega 3 si 6. Asa incepe povestea lui Catalin Aelenei, romanul plecat la munca in Italia, in urma cu zece ani, care si-a deschis un magazin virtual doar cu produse italiene autentice.

Magazine online de alimente sunt multe, insa Catalin Aelenei a mizat pe gust si calitate, iar pentru a-i convinge pe romani a avut o strategie foarte bine pusa la punct: “Am fost mereu atras de vanzari. Am studiat la un liceu de comert, am facut o facultate de stiinte economice, am fost agent comercial, supervisor si administrator la o firma de distributie. Asa ca am pus in practica tot ce am invatat in acesti ani. M-am facut cunoscut ca magazin online de alimente importate direct din Italia. Cu timpul m-am brand-uit, apoi vanzarile au inceput sa vina. In fiecare saptamana, aduc ceva nou: fie discounturi, fie produse noi, fie selectii unice. Asa am reusit sa imi castig clienti si sa ii tin aproape”.

Catalin Aelenei, unul dintre romanii plecati la munca in strainatate, a mizat pe nesatul romanilor pentru alimente italiene de cea mai buna calitate si a tras cartea castigatoare. Din 2008, el a lansat singurul magazin online de produse importate direct din Italia, unde un roman cheltuie, in medie, intre 40-100 de euro.

Odata cu inaugurarea Italian Shops, romanii au simtit ca e rost de produse de calitate, la preturi chiar mai mici decat cele din Romania si cu transport direct la domiciliu. De la lansarea magazinului online, Catalin Aelenei a simtit pe propria piele cat de importanta este calitatea ingredientelor, pe care romanii le pun in farfurie, dar si a produselor de curatenie: “Romanii au incredere foarte mare in marcile recunoscute la nivel mondial. In ceea ce priveste produsele de curatenie, romanii aleg intotdeauna degresantul marca Chanteclair, detergentul Dash de la P&G, detergentul Dixan de la Henkel, precum si Mastro Lindo.

In general, tendinta este de a cauta produsele de renume si calitate recunoscuta, insa romanii sunt si mari amatori de preturi mici. Asa, Italian Shops a reusit sa se plaseze in topul preferintelor cumparatorilor online pentru ca ofera nu doar produse italiene, ci si seriozitate, discounturi la fiecare comanda si transport gratuit la cumparaturi de peste 200 de lei.

Si cum sarbatorile sunt foarte aproape, in aceasta perioada, tendinta de cumparare a romanilor este legata, in special, “de cosuri-cadou, precum si cozonaci italieni panettone”, marturiseste Aelenei, proprietarul Italian Shops. “Pentru aceasta perioada, am facut o selectie de cele mai bune produse de patiserie italiene pentru a le oferi romanilor o placere unica si gospodinele sa nu mai petreaca mult timp in bucatarie. Special pentru Craciun, am adus o gama de panettone, care nu se regaseste in niciun hypermarket din Romania, precum cel cu tiramisu, crema de vanilie, lamaie, ciocolata si sampanie”.

Desi magazinele din Romania abunda de cozonaci panettone, Catalin Aelenei atrage atentia asupra unui aspect care este ignorat: “Multi cred ca un pret ridicat inseamna calitate. Eu va spun ca nu. Sunt magazine care dau la supra-pret panettone, insa nu au nicio treaba cu patiseria italiana. Multe dintre ele sunt copii ale retetelor din Italia, insa gustul nu este nici pe departe la fel de bun”.

La fel se intampla si in cazul cosurilor-cadou. Exista selectii, care nu indeplinesc nici pe departe standardele de calitate care ar trebui: “Eu sunt de 10 ani in Italia si, va spun sincer, ca nimeni nu are cosuri-cadou mai aspectuoase si cu produse de calitate asa cum au italienii. De aici a pornit moda acestora, care, intre timp, au devenit cel mai des intalnit cadou de Sarbatori. Pentru ca am vazut care este piata si ce produse au priza la public, am adus si eu in Romania cosuri-cadou, insa mai practice si mult mai gustose, chiar mai bune si la pret”.

Pentru ca gusturile difera, Italian Shops are o selectie de cosuri-cadou cu parmezan, ulei de masline, otet balsamic, praline, panettone si biscuiti Mulino: “Eu mi-am canalizat atentia pe diversitate. Pentru ca romanilor nu le plac 2-3 produse in cosuri cadou, ci vor multe. In aceasta perioada, cel mai bine vandute sunt cosurile cadou complete, precum cele din setul Elena, Carlo Magno, Excellence sau Sapori Mediterranei, care contin toate produsele pentru o masa rapida, dar gustoasa”.

Avand in vedere cele mai bine de 1000 de produse italiene existente, cu livrare rapida, Catalin Aelenei, proprietarul Italian Shops, are grija ca intotdeauna sa existe stocuri pentru fiecare dintre produse: “Tocmai de aceea, am mai multi furnizori directi. Niciodata nu s-a intamplat sa fie comandat un produs si eu sa nu il am disponibil”. Afacerea lui Catalin Aelenei are trei puncte forte: calitate, rapiditate si economie in buzunarul clientului.

Din 2008 si pana acum, peste 10.000 de romani au fost atrasi de preturile mici si de produsele de calitate pe care le are disponibile la Italian Shops. Tot de atunci, acestia i-au ramas clienti fideli, iar Catalin nu ezita sa ii surprinda in fiecare zi cu gusturi noi, la aceleasi preturi cu care i-a obisnuit. In afacerea lui, clientul este stapanul, iar nemultumirea lui este o piedica in calea progresului. Pentru 2016 promite si mai multe produse cunoscute la nivel mondial, precum Ferrero Rocher, Baci, Nutella si multe altele.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea