Social

#produse post #postul pastelui #preturi #romani #costuri #post

Cat te costa sa tii post

Ne aflam in postul Pastelui, ceea ce inseamna ca pana la sarbatoarea Invierii Domnului nu se consuma carne ori alte produse de origine animala. Acestea se inlocuiesc insa cu produse vegetale. Ai putea crede ca acestea sunt mai ieftine si este un prilej bun economisesti bani. Ei bine, lucrurile nu stau asa!

Pe piata se gasesc inlocuitori vegetali pentru lactate dar si mezeluri, cele mai multe fiind produse pe baza de soia. Insa pentru acestea va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar.

Astfel in loc de 4 lei cat dadeai pe o cutie de lapte de provenienta animala vei scoate din buzunar minim 8 lei, cat costa cel de soia. In acelasi timp pateul vegetal costa minim 1,75 lei suta de grame, fata de 1,3 lei, cat costa cel de provenienta animala. Crenvurstii de soia costa 24 de lei kilogramul, fata de 20 cat costa cei normali, iar salamul vegetal costa 16 lei fata de 15 cat costa cel normal, potrivit digi24.ro.

Iata un alt exemplu: tofu afumat, in loc de branza sau cascaval: 41 de lei pe kilogram. Mult mai mult decat branzeturile preparate din lapte.

Iar daca ti-e pofta de o budinca, cea preparata cu lapte de soia este 15 lei fata de 5 lei cat costa budinca preparata cu lapte de vaca.

Asadar, romanii sunt nevoiti sa plateasca mai multi bani pentru a posti. Astfel o familie care posteste trebuie sa scoata din buzunar cu pana la 15 lei mai mult decat in perioadele in care nu se tine post.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea