Social

#deputati #salarii #guvern

Cat ne costa un parlamentar? Vezi fisierul cu sumele incasate lunar

Guvernantii nu se sfiesc sa cheltuiasca sume uriase de bani in timp ce pledeaza pentru reducerea pensiei si salariului minim. In timp ce topul cheltuielilor este condus de deputatul PD-L Petru Calian cu peste 8.000 de euro pe luna, cel mai econom parlamentar este Kelemen Hunor (UDMR) cu cheltuieli lunare de doar 10.422 lei (2.496 de euro).

Datele provin dintr-un document care circula pe email si consta intr-o lista cu cheltuielile lunare ale guvernantilor.

"Salarii si pensii mai mici acum sau sa nu le mai platim deloc in decembrie", a spus premierul Emil Boc dupa protestul celor cateva zeci de mii de oameni din Piata Victoriei.

Ministrul Finantelor, Sebastin Vladescu, sustine si el ca renegocierea conditiilor acordului cu FMI este inportuna, desi sindicatele cer negocieri suplimentare la care oficialii FMI sunt dispusi sa participe.

Cati bani s-ar economi insa din taierea salariilor, diurnelor si cheltuielilor de cazare ale parlamentarilor si functionarilor publici inalti? Un document care circula prin email propune o cifra, rezultata din adunarea tuturor cheltuielilor pe care bugetul le suporta pentru confortul guvernantilor.

Coform datelor din tabel, guvernantii cheltuie lunar mii de euro, in timp ce propun reducerea tuturor ajutoarelor sociale. 

Alt fruntas la cheltuieli este deputatul bistritean democrat-liberal, Ioan Nelu Botis, care a cheltuit in luna martie a acestui an o suta de pensii minime sau 60 de salarii minime pe economie. Conform tabelului, Gheorghe Firczak, care reprezinta in parlament minoritatea ruteana, a cheltuit si el 8749 euro in luna martie.

"Cu siguranta, vor scadea si salariile parlamentarilor, toate se vor reduce cu 25%. Deplasarile in strainatate se vor reduce. Suntem pe cota de avarie", a declarat pentru Realitatea.net Petru Calian , deputatul care a cheltuit cel mai mult in luna martie.

Vezi aici cheltuielile "nesimtite" ale guvernantilor.

Nu ne asumam raspunderea pentru veridicitatea datelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea