Social

# cost test antigen #test antigen #mall

Cat costa un test antigen pentru a intra in mall. Acesta este valabil pentru 48 de ore

Romanii nevaccinati vor avea acces in malluri, magazine si restaurante daca vor prezenta un test antigen negativ, valabil 48 de ore. Aceste teste nu se pot face insa acasa si in centre speciale.

 

Pretul unui test antigen COVID este de 119 lei, iar romanii care planuiesc sa mearga la cumparaturi in mall, de Craciun, trebuie sa prezinte dovada faptului ca nu au fost infectati cu noul coronavirus, prezentand testul la intrarea in centrul comercial ales.

„Cati dintre noi nu mergem in perioada sarbatorilor, de exemplu, in centrele comerciale. Persoanele nevaccinate vor putea intra aici, dar cu dovada acestui test. Iar persoanele nevaccinate , care vor dori sa mearga, de exemplu, la cinematograf, vor trebui sa stie ca nu vor plati doar pretul biletului de intrare.”, a declarat un reporter de la Observator News.

Romanii nevaccinati vor putea face teste antigen doar in centrele racordate la sistemul informatic national pentru a se putea emite un certificat verde.

„Acest test pe baza de antigen, centrele comerciale pot deschide centre de testare. Nu este niciun fel de problema. Aceste centre de testare trebuie racordate la sistemul informatic national. Te testezi, iti obtii pe telefon certificatul verde si intri in magazin.

Testul deja facut trebuie introdus in baza de date nationala. Nu discutam de faptul ca cineva vine cu o hartie pe care scrie numele si faptul ca a facut un test. Discutam de un certificat digital Covid care are toate cele trei elemente. Pana acum erau doar doua. Era vorba de vaccinare si trecere prin boala.”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, acum cateva zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea