Social

#carne #cozonac #paste #oua #miel #mancare

Cat costa mielul de Paste

In ultima perioada pretul alimentelor a fost in atentia tuturor, in special a oficialilor FMI, care avertizau de o apropierea unei crize alimentare. Si in Romania, preturile alimentelor au suferit modificari importante, care i-au facut pe cumparatori sa ocoleasca standurile din piete.

Fata de acum doi ani, unele preturi la alimente sunt aproape duble. In aceasta categorie intra si produsele traditionale pentru masa de Paste . Astfel, carnea de miel sau cozonacii sunt cele mai scumpe produse din aceasta perioada. Asadar, pentru cumparaturile din acest an de Paste trebuie sa pleci de acasa cu portofelul plin si cu un plan bine organizat.

Traditionala carne de miel este in acest an chiar si cu 50% mai scumpa decat in 2009. Carnea de miel costa pana la 22 de lei in targuri si macelarii . Daca o cumperi din supermaketuri, pretul poate ajunge si pana la 30 lei.

Si cozonacii au un pret dublu fata de 2009. Daca acum doi ani pe rafturile magazinelor preturile porneau de la 4 lei, acum vei da pe un cozonac 9 lei.

Ouale sunt singurele produse de Paste care s-au ieftinit in ultimii doi ani. Poti astfel sa gasesti un cofrag cu 30 oua la pretul de 10 lei.

Daca nu iti place carnea de miel, poti alege vita sau porc. Pentru un kilogram de vita vei scoate din buzunar in jur de 20 de lei, iar pentru un kilogram de porc intre 13 - 19 lei, in functie de calitate.

Chiar daca unele lanturi de magazine isi asteapta cumparatorii cu promotii, preturile la alimente sunt ridicate pentru romanii de rand. In timp ce preturile au crescut, salariile au ramas la valorile din 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea