Social

#fidel castro #gherile columbiene #farc

Castro, in "razboi" cu liderul unei gherile columbiene

Fostul presedinte cubanez Fidel Castro isi exprima opinia critica asupra razboiului civil din Columbia si dezacordul cu seful istoric al Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), Manuel Marulanda, apreciind ca razboiul gherilei marxiste columbiene impotriva puterii de la Bogota dureaza de prea mult timp, informeaza AFP, citand prologul din cartea sa 'Pacea in Columbia', publicata miercuri la Havana.

In cele 265 de pagini ale volumului, Fidel Castro isi exprima dezacordul fata de 'ritmul procesului revolutionar ' in Columbia, ca si fata de 'razboiul excesiv de indelungat'. El argumenteaza ca dezacordul sau cu Marulanda, supranumit 'Tirofijo' si decedat in 26 martie, 'se baza pe experienta traita' si nu era opinia unui 'teoretician, ci aceea a unui om politic care a luptat si a trebuit sa rezolve probleme foarte comparabile cu cele din Columbia, in calitate de cetatean si luptator de gherila...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea