Social

# bilete jimmy carr #spectacol jimmy carr # interviu jimmy carr #Jimmy Carr

Castiga o invitatie la show-ul lui Jimmy Carr

Cunoscutul comedian Jimmy Carr va sustine un show de senzatie miercuri, 3 iunie, la Bucuresti. Cu aceasta ocazie el a acordat un interviu savuros, un mic teaser pentru cele doua ore de hohote de ras ale spectacolului din Capitala.

Gagging Order este cel de-al zecelea show al tau. Cum reusesti sa ramai asa prolific?

Jimmy Carr: Nu e niciun secret. O parte importanta este felul in care muncesc. Pentru multi comedianti, crearea unui show presupune o inspiratie de moment si apoi construirea unui spectacol in jurul unei idei. Eu nu lucrez asa. Pentru acest show cred ca am scris in jur de 1.000 de glume, dar folosesc doar 250. Cred ca secretul, daca exista unul, este sa scrii constant. Chuck Close a spus la un moment dat: “Inspiratia este pentru amatori, eu pur si simplu muncesc" si cred ca este o atitudine perfecta. 

Cum reduci cele 1.000 de poante la numarul perfect pentru doua ore de show?

Este selectia audientei. Daca o poanta nu provoaca hohote, atunci nu o pot folosi. Cred ca acum am o rata mai buna de succes fata de atunci cand am inceput, dar chiar si asa tot imi testez glumele la show-uri de incalzire, mai mici, inainte de un turneu. Din fericire, audienta e constanta. Daca e o poanta buna pentru 30 de oameni, va fi si la un show de 3.000. 

De fiecare data sustii acelasi show?

Imi place sa gasesc un echilibru intre rasetele garantate provocate de poantele deja pregatite si putina improvizatie. Improvizatia e grozava deoarece e noua si pentru mine si asa showul ramane unul fresh.  Sa-i ceri unui comediant sa improvizeze un show intreg este acelasi lucru cu a-i cere unui magician sa faca magie adevarata. 

Showul de anul acesta - Gagging Order - are o tema?

Da, tema este sa-ti doresti ca oamenii sa te placa prin glumele pe care le faci. Cred ca e aceeasi de la fiecare spectacol. 

E valabil lucrul acesta si pentru critici?

Cred ca da. Keith Tynan spunea: “Un critic este un om care stie drumul, dar nu stie sa conduca masina”. Mi se pare valabil, dar incazul meu ai doua variante: ori razi, ori nu. Nu poti sa-i multumesti pe toti. 

De multe ori faci glume tabu. De ce?

Comedia inseamna sa creezi o stare de tensiune si apoi sa eliberezi de acea presiune. Acesta este rasul: presiunea eliberata. Acest lucru se intampla in cazul subiectelor tabu. As spune ca unul dintre sunetele mele preferate este felul in care rasul se transforma soc. Rasul este instinctiv, nu iei o decizie gandita, e un reflex. Dupa ce ai ras, moralitatea intervine si incepi sa te intrebi "ar fi trebuit sa rad?", dar e prea tarziu, ai ras deja. 

E ceva despre care nu ai glumi?

Doar vreau sa fac lumea sa rada. Ma gandesc cum vreau sa fac asta, dar pana la urma publicul de aceea vine la spectacolul meu.

Ti-ai dorit mereu sa faci asta?

Nu m-am gandit ca ar fi o optiune sa fiu comediant. Visul meu de copil era sa joc la Wimbledon. Dar pana acum, cel mai aproape de acest vis a fost sa-l vad pe Andy Murray catigand trofeul ceea ce e destul de bine. 

CONCURS! Raspunde printr-un comentariu la acest articol pana pe 2 iunie, la ora 15.00 la intrebarea: 

Ce visa Jimmy Carr sa faca in loc sa fie comediant?

Poti castiga una dintre cele 10 invitatii la spectacol! 

Spectacolul Gagging Order va avea loc pe 3 iunie la Sala Palatului din Bucuresti, biletele fiind disponibile online pe myticket.ro, in reteaua Diverta si la casa de bilete a Salii Palatului, la patru categorii de pret, intre 100 si 250 lei. Ora de incepere a show-ului este 20:00, evenimentul desfasurandu-se exclusiv in limba engleza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea