Social

#pensionari #contributii sociale #contributii asigurari de sanatate #asigurari sociale de sanatate

CASS-ul calculat gresit va fi restituit pensionarilor pana la data de 31 decembrie 2012

Contributiile de asigurari sociale de sanatate aplicate in mod gresit pensiilor vor fi restituite pana la data de 31 decembrie 2012, au decis, miercuri, comisiile reunite pentru munca si sanatate din Camera Deputatilor.

Comisiile au adoptat in acest sens un raport care va fi dezbatut de plenul Camerei Deputatilor.

"Contributia datorata de pensionari este de 5,5% aplicata asupra veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi", este modificarea operata la alineatul 2 din articolul 259 al Proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 107/2010 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii.

"Sumele reprezentand diferenta dintre contributiile de asigurari sociale de sanatate rezultate prin aplicarea procentului de 5,5% asupra intregului cuantum al pensiei si cele rezultate din aplicarea procentului de 5,5% asupra sumei ce depaseste 740, se vor restitui, din oficiu, pana la data de 31 decembrie 2012 si vor fi acoperite prin diminuarea viramentelor datorate Casei Nationale de Asigurari de Sanatate", se mai arata in noua forma a legii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea