Social

#vadu rosca #sinistrati #locuinte

Casele pentru sinistratii din Vadu Rosca raman goale

La trei ani de la inundatiile care au devastat satul vrancean Vadu Rosca , locuintele construite pentru sinistrati sunt tot goale.

Doar 40 de familii traiesc in prezent in satul stramutat. Alte aproape 130 de familii, care au primit actele pentru noile case ridicate la Botarlau, refuza sa plece din Vadu Rosca. Si asta in conditiile in care doar finisarea constructiilor a costat 1,8 milioane de lei din bani publici , dupa cum relateaza Realitatea TV.

Dintre cele 167 de case construite din bani de la buget pe islazul de la Botarlau, doar 40 sunt locuite. "Mai sunt si unii plecati. Si altii, sa stiti dumneavoastra ca se despart greu de locul natal", a declarat Alexandru Mihalcea, primarul din Vulturu.

Desi locuintele noi ii asteapta, multi au preferat sa ramana in Vadu Rosca. Oamenii si-au reparat casele afectate de inundatii si sustin ca cele ridicate de guvern sunt fie prea mici, fie nu au toate cele necesare. Timp de cinci ani, oamenii nu pot vinde casele primite de la guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea