Social

#banci #euro #depreciere #case de schimb

Casele de schimb valutar refuza sa vanda euro

Intarirea leului in raport cu euro a afectat atat activitatea caselor schimb valutar, cat si pe cea a bancilor din Romania. Acestea refuza sa vanda euro deoarece nu sunt multumite de cursul actual, preferand sa le transmita clientilor ca nu detin moneda europeana.

Patronii de case de schimb valutar evita sa vanda euro deoarece se tem ca nu vor obtine profit. Tot din cauza cursului scazut, romanii evita care detin economii in moneda unica europeana refuza schimbul in lei.

Cei care trebuie sa-si achite ratele in euro o pot face apeland la schimbul valutar online, care insa este la fel de dezavantajos.

Euro a scazut constant in ultimele zile in raport cu euro, atingand joi minimul istoric al ultimelor 12 luni (4,3351 lei/euro). Moneda europeana s-a redresat insa vineri, cotatia anuntata oficial de Banca Nationala a Romaniei fiind de 4,373 de lei/euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea