Social

#schimb valutar #curs de schimb #lege

Casele de schimb valutar aplica "metoda distantei" pentru a insela clientii

O parte a caselor de schimb valutar inseala clientii, folosind pentru aceasta niste scapari ale legii. Pentru ca in lege nu se stipuleaza nimic in legatura cu distanta la care trebuie sa se afle cifrele pe tabela de afisaj ne-electronica, anumite case de schimb pun intentionat prima cifra din curs la distanta fata de restul cifrelor, astfel incat clientii grabiti sau neatenti pica in capcana.

O astfel de situatie a fost descoperita de jurnalistii de la ProTV in Bucuresti si in Brasov, acolo unde chiar ei au fost inselati cu 20% din suma pe care trebuiau sa o plateasca. Mecanimsul aplicat de casa de schimb este simplu: pe tabela ne-electronica afisata afara, valoarea cursului este afisata cu patru sau cinci cifre, doar ca prima cifra a acestuia se afla la distanta fata de celelalte cifre.

De exemplu, un cumparator care a vrut sa schimbe euro in lei vedea afara 4180 in dreptul unui euro, insa avea toate sansele sa rateze cifra 3, acre era asezata mai la distanta. Astfel, cursul de schimb era 3,4180 RON pentru un euro, si nu 4,180 , asa cum credea clientul.

Situatia este intretinuta si de vanzatorii caselor de schimb, care evita sa spuna cat este de fapt suma pe care o platesc la schimb. Mai mult, unii sunt si lipsiti de bun simt, vorbindu-le urat clientilor, pe care ii indeamna sa faca reclamatie . Raspunsul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului in aceasta problema a fost un control desfasurat la nivel national, la casele de schimb valutar , pe care le-au amendat cu amenzi de maxim 10.000 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea