Social

#casa ion creanga #ministerul culturii #vanzare casa creanga

Casa lui Ion Creanga a fost scoasa la vanzare

Casa " euro .

Autoritatile sustin ca nu isi pot exercita dreptul de preemptiune din cauza sumei mari si pentru ca imobilul a fost renovat cu materiale moderne, scrie Romania Libera.

Ministerul Culturii si autoritatile locale isi pot exercita dreptul de preemptiune la cumpararea Casei "Ion Creanga ", insa cel putin doua dintre acestea au spus clar ca nu vor sa isi exercite acest drept.

Aurel Buzincu, directorul Directiei de Cultura Suceava, institutie care reprezinta Ministerul Culturii in teritoriu, a declarat ca nu s-a pus problema achizitionarii imobilului pentru simplul motiv ca "ministerul nu are bani".

Totusi, Buzincu a tinut sa precizeze ca proprietarii nu vor avea dreptul sa faca ce vor cu aceasta casa. Nici Primaria Municipiului Falticeni nu dispune de banii necesari pentru a cumpara Casa "Ion Creanga", de pe strada cu acelasi nume.

"Pretul cerut se apropie mai mult de valorile unor case situate in orase mari precum Bucuresti, nu in localitati precum Falticeni. Oricum, primaria mai are cheltuieli mari de intretinere cu inca patru muzee si nu cred ca ne mai putem permite un eventual al cincilea muzeu", a declarat ieri primarul Vasile Tofan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea