Social

#contributii sociale #reducerea CAS #taxe la paine

CAS, redusa cu 2% din 2014

Guvernul intentioneaza sa reduca cu 2% contributiile sociale pentru angajator incepand cu anul viitor. Dorinta Guvernului este ca acestea sa fie reduse pana la 5 procente pana in 2016. De asemenea, Guvernul are in vedere si reducerea TVA anul viitor, daca se vor inregistra rezultate pozitive in urma scaderii acestei taxe la paine in aceasta vara.

Consilierul de promovare economica al premierului Victor Ponta, Georgian Ghervasie, a precizat ca aceasta scadere a CAS se va putea face doar dupa ce se va realiza un studiu de impact de catre Ministerul Finantelor.

"[...] Ministerul Finantelor Publice va da un raspuns cu privire la studiul de impact, pentru ca, asa cum e posibil din punct de vedere scriptic sa fie o idee buna reducerea aceasta de 2%, trebuie sa vedem si realitatea ce ne spune, cu speranta ca se produc colectari mai mari si se creeaza noi locuri de munca, pentru ca, pana la urma, aceasta este dorinta. Practic, prin reducerea CAS sa incurajam ceea ce inseamna permanentizarea unui loc de munca", a declarat Ghervasie.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea