Social

Cartile de identitate vor fi schimbate

Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cartii de . Pe noile documente nu mai figureaza numele parintilor.

Printre propunerile din noul proiect de lege al Ministerului Internelor si Reformei Administrative se gaseste si aceea ca pe noua sa nu mai figureze numele parintilor, mentiune care nu este facuta nici in actele de identitate din statele Uniunii Europene. In schimb, a fost introdusa o noua rubrica: cea care arata cetatenia persoanei.

De asemenea raman rubricile referitoare la datele de identitate ale titularului. Actul va fi tip cartela si va avea aceleasi dimensiuni ca cel care se elibereaza in prezent. Fotografia va fi color si va fi executata cu mijloace informatice direct pe suportul cartii de identitate. In act se vor mai gasi, ca si pana acum, stema tarii, drapelul Romaniei si sigla "evp", a „evidentei persoanelor”.

MIRA a mai propus marirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea cartii de identitate de la 15 la 30 de zile. De asemenea reprezentantii ministerului vor ca pe noua carte de identitate sa fie trecute si localitatile in care posesorul are interdictie .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea