Social

#imigranti #profesionisti #carte albastra #salaru minim garantat

Carte albastra si salariu minim garantat pentru imigrantii calificati din UE

Imigrantii specializati in anumite domenii vor primi Carte albastra cu valabilitate de 2 ani si un salariu minim garantat.

Proiectul, pe care Parlamentul European il adopta joi la Strassbourg, a fost intocmit din cauza lipsei de personal cu care se vor confrunta tarile din Uniunea Europeana in urmatoarele doua decenii, informeaza Antena3.

Potrivit oficialilor Parlamentului European, candidatii la Cartea Albastra trebuie sa fie calificati si nu doar buni meseriasi intr-un anumit domeniu de activitate. Acestia trebuie sa indeplineasca si anumite conditii. Sa fi urmat trei ani de studii in invatamantul superior, ori sa aiba o inalta calificare profesionala .

Asta presupune cinci ani de experienta profesionala dintre care doi ani sa fi ocupat o pozitie superioara. Proiectul propune si un salariu minim obligatoriu pentru posesorii Cartii albastre, raportat la salariul mediu din fiecare tara. Comisia Europeana a propus in octombrie anul trecut introducerea Cartii albastre.

Documentul ii da posesorului dreptul de sedere si de munca legala pe teritoriul UE pe o perioada initiala de doi ani...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea