Social

#caroline kennedy #retragere #senator de new #voturi

Caroline Kennedy se retrage din cursa pentru Senat

caroline kennedy l-a anuntat pe guvernatorul de New York, David Paterson, ca se retrage din cursa pentru locul din Senat lasat vacant de Hillary Clinton , numita la conducerea Departamentului de Stat.

Caroline Kennedy, in varsta de 51 de ani, si-a petrecut o parte din viata la Casa Alba, dar nu a candidat niciodata pentru un post in administratie, conform Reuters.

Dupa ce presedintele Barack Obama a nominalizat-o pe Hillary Clinton pentru functia de secretar de stat, Kennedy a lansat o campanie pentru a o inlocui. Aceasta decizie a fost privita drept o posibila continuare a dinastiei politice Kennedy.

Clinton a fost confirmata de Senat miercuri, in functia de sef al diplomatiei, si a depus juramantul la o zi dupa ce Obama a devenit presedinte. Fosta Prima Doamna a demisionat din camera superioara a Congresului imediat dupa confirmare.

Conform New York Times, Paterson urma sa anunte un succesor sambata. Guvernatorul de New York a declarat anterior ca este impresionat de Kennedy, dar ia in considerare si alti candidati, mai putin cunoscuti.

Decizia lui Kennedy de a se retrage a avut la baza problemele de sanatate ale unchiului sau, senatorul Edward Kennedy, internat dupa ce s-a simtit rau la dejunul de investitura dat in cinstea presedintelui Barack Obama.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea