Social

Carnea si grasimile reactiveaza cancerul

Pacientii tratati de cancer la colon a caror alimentatie este bogata in carne si grasimi prezinta de trei ori mai multe riscuri de recidiva fata de cei a caror alimentatie este bogata in fructe, legume si peste, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Institutul de oncologie Dana-Farber din Boston. Timp de cinci ani, la studiu au participat 1.000 de bolnavi de cancer la colon in stadiul al treilea, cand tumoarea este deja extinsa la sistemul limfatic. Medicii au identificat doua mari tipuri de regim alimentar urmate de bolnavi: dieta occidentala, bogata in carne rosie, grasimi, cereale rafinate si dulciuri, si dieta mediteraneana, bogata in peste, carne de pui, legume si fructe. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate al portalului Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea