Social

Carnea roşie creşte riscul tumorilor de san

Un studiu recent relevă existenţa unei legături între consumul regulat de carne roşie şi apariţia cancerului la san în randul femeilor tinere. Rezultatele acestui studiu nu pot fi generalizate, însă reprezintă un pas important în lupta cu această boală ce afectează tot mai multe femei. Carnea roşie nu este unul dintre cele mai indicate alimente pentru consumul zilnic, deoarece conţine atat o cantitate mare de grăsimi, cat şi o serie de compuşi ce se pot transforma în molecule producătoare de cancer atunci cand carnea este gătită. Pentru a se verifica existenţa legăturii dintre carnea roşie şi apariţia cancerului la san, cercetătorii au apelat la rezultatele unui alt studiu ce viza observarea comportamentului alimentar la femei. Au fost analizate 91.000 de femei cu varste cuprinse între 26 şi 46 de ani. Peste o mie dintre femeile ce consumau carne roşie mai mult de o dată pe zi au dezvoltat o formă de cancer la san . Însă aceste rezultate sunt valabile numai pentru formele de cancer care au receptori hormonali precum estrogenul şi progesteronul. "Chiar dacă studiul este bine făcut, trebuie totuşi să avem în vedere că este un rezultat singular. Aceleaşi rezultate trebuie obţinute şi în urma efectuării altor cercetări, pentru a fi siguri", a afirmat dr. Jeanne Calle, membru al Societăţii americane de luptă împotriva cancerului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea