Social

#carnati #ue #e-uri #produse romanesti #carnati romanesti #carnati interzisi

Carnatii romanesti, interzisi in UE

Italienii au sesizat autoritatile sanitar-veterinare, dupa ce au descoperit ca un lot de carnati romanesti contineau un anumit tip de E-uri nedeclarat.

Astfel ca Sistemul European Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje a introdus pe lista produselor interzise in spatiul comunitar carnatii fabricati in Romania, pe motiv ca acestia contin un colorant alimentar nedeclarat, E 129.

Potrivit autoritatilor sanitar-veterinare de la Roma a fost vorba despre un lot de carnati din carne de porc la care s-a folosit colorantul E 129 in proportie de 1,2 mg/kg. Interzicerea carnatilor romanesti in UE a fost facutq nu ca urmare a folosirii acestui colorant, ci din cauza faptului ca nu a fost declarat. Colorantul E 129 este acceptat in UE, insa nu este recomandat in alimentatia copiilor.

State precum Danemarca, Belgia sau Franta au interzis acest colorant. De asemenea, in Spania au fost emise alerte pentru peste, care ar contine mercur peste limitele admise.

Sursa foto: oradetimis.oradestiri.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea