Social

#romani Nisa #romani Nice #atentat Nisa #atac Nice #nisa

Carnagiu la Nisa: Marturiile romanilor care au vazut moartea cu ochii

Marturisiri cutremuratoare dupa atentatul de aseara de la Nisa ies la iveala! Un roman originar din Buzau, stabilit la Nisa si aflat printre supravietuitorii atacului, a postat pe Facebook un anunt in care povesteste trauma traita si cat de aproape a fost de moarte.

“Acest camion s-a aflat la 20 de metri in fata mea, nevazandu-l deoarece vorbeam la telefon privind in astfalt si neauzind prea bine din cauza concertului. Datorita multimii aflate inaintea mea am scapat cu viata, deoarece s-a produs acel zgomot de impact si asa am ridicat privirea. Ne-am busit unii de altii pentru a ne feri din calea camionului dupa care am ramas socat..,, copii, tineri, varstnici.....CARNAGIU! Dumnezeu sa-i odihneasca”, a postat pe reteaua de socializare romanul stabilit in Franta.

Intr-o alta postare, romanul scrie ca este speriat, insa este nevatamat in urma atacului de la Nisa.

“Speriat, emotionat, afectat moral si psihic ....Dar intreg. Totul s-a intamplat in fata mea”, mai scrie barbatul, care precizeaza ca locuieste la circa 50 de metri de locul in care a avut loc atentatul.

Un alt roman, in varsta de 24 de ani, Adrian Iliuta, continua seria marturisilor cutremuratoare. „Am auzit un sunet foarte puternic urmat de tipete. Am zis: s-a terminat, suntem impuscati. Am ramas o secunda pe loc, iar apoi am observat un camion car rula cu viteza pe zona de trotuar calcand oameni, copii, familii. A trecut la 3-4 pasi de mine si prietenii mei. Apoi ne-am pus pe mijlocul strazii si ne-am zis ca e un act terorist. (...) Am simtit suflul camionului pe langa mine. Se auzeazu persoane lovite si calcate de tir”, a povestit Adrian. Imediat dupa atac, in stare de soc, el si prietenii lui le-au facut semne soferilor care treceau prin zona sa-i ia in masina. „Toata lumea refuza. E normal nu poti avea incredere in nimeni in momente din acestea”, a declarat tanarul pentru Gandul.

Adrian a reusit sa ajunga la masina si apoi in siguranta acasa. Nu acelasi lucru poate spune despre o familie pe care a vazut-o inainte cu cateva secunde  de atac. „In fata mea, pe o banca, era o familie de arabi, de la oameni in varsta, la persoane de varsta mea si doua carucioare. Nu sunt sigur ca au scapat”, a spus el.  In august, Adrian are bilet de avion pentru Romania. Nu stie acum daca se va mai intoarce in Franta dupa cele intamplate.

Sursa foto: time.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea