Social

Caritas inca inghite bani

Ministrul Sanatatii a alocat ani la rind, in fiecare luna, cite un miliard de lei pentru reparatiile la cladirea Spitalului Caritas . Banii s-au evaporat, iar cladirile stau sa cada.

Spitalul Caritas se afla de ani buni in paragina . Despre modul in care cladirile s-au deteriorat, directorul Bogdan Jansen a precizat ca, desi lunar au fost alocate fonduri de cite un miliard de lei pentru reparatii, acesti bani au fost capusati si s-au cheltuit pe achizitii inutile si supradimensionate. O dovada in acest sens o constituie un aparat modern de sterilizat, care sta ambalat in holul spitalului, la mai bine de trei ani de la data achizitionarii, timp in care a si iesit din garantie. In cazul unui cutremur, cred ca ar trebui sa avem buline peste buline, dar daca va spun asta, ar insemna sa ne inchideti de miine, i se confesa Jansen ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in timp ce se chinuiau sa coboare pe niste trepte darimate de timp. Nicolaescu l-a schimbat din functie pe fostul director Eugen Bratucu, pe motiv ca spitalul acumulase datorii de peste 40 de miliarde de lei.

Ragaz de cinci ani

Acum in spital sint internati in jur de 400 de pacienti pe luna, capacitatea maxima fiind de 460 de paturi. Dar starea cladirilor nu e singura lor problema, deoarece cladirile vechi, in care cei 140 de medici isi desfasurau activitatea, au fost retrocedate Comunitatii Evreiesti si unor persoane fizice. Mai avem un ragaz de cinci ani, pentru care s-a semnat un contract de inchiriere cu actualii proprietari, dar daca vom sta aici, trebuie sa reparam cladirile, spune Bogdan Jansen, directorul spitalului. Insa reparatiile ar necesita investitii de milioane de euro. Tevi sparte, tavane cazute, pereti crapati, subsoluri inundate. Sper ca, pina la finalul lui 2007, Spitalul Caritas sa poata functiona intr-o constructie moderna, a spus Nicolaescu.

Spitalul afacerilor cu analize

Spitalul Caritas a fost in centrul unui scandal legat de gazduirea Centrului de Testare a Fortei de Munca, o firma privata ce detinea monopolul analizelor medicale pentru muncitorii care doreau sa plece in Israel. Acestia erau obligati de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, aflat in subordinea Ministerului Muncii, sa isi faca analizele acolo, platind sume mult mai mari decit daca s-ar fi dus la alte centre private de sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea