Social

#mita #coruptie #politisti #tari mita #nivel coruptie

Care sunt tarile cu cel mai inalt nivel de coruptie la nivel mondial

Sierra Leone este tara cu cel mai inalt nivel de coruptie la nivel mondial, in timp ce, in Europa, cele multe cazuri de mita s-au inregistrat in Ucraina, potrivit Barometrului Global al Coruptiei din 2013, realizat de organizatia Transparency International.

Sondajul a fost efectuat in 107 tari si au fost chestionate 114.000 de persoane.

Potrivit rezultatelor cercetarii, cele mai multe cazuri de coruptie se inregistreaza in tarile sarace, iar in una din trei tari, politistii sunt cel mai des mituiti. De asemenea, unu din patru participanti la acest sondaj a recunoscut ca a dat mita cel putin o data.

Tarile cu cel mai mic procent de acordare a mitei, de 1%, sunt Danemarca, Finlanda, Japonia si Australia.

Din cadrul Europei au fost incluse in sondaj 28 de tari. Dintre acestea, cea mai mare rata de acordarea a mitei a fost inregistrata in Ucraina, 37%, aceasta fiind urmata de Republica Moldova, 29%, si de Bosnia Hertegovina, 28%.

Rata de acordare a mitei in Romania a fost inregistrata cu un procent de 17%, tara noastra ocupand locul al optulea in topul tarilor europene cu cea mai inalta rata de coruptie.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea