Social

#locuri de munca #coruptie #preturi #nemultumiri #aderare ue

Care sunt principalele nemultumuri ale romanilor dupa aderarea Romaniei la UE

Aproximativ 60% din romani cred ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a avut un impact negativ asupra vietii lor si spun ca principala problema pe care le-a adus-o aceasta integrare este lipsa locurilor de munca, potrivit unui sondaj recent efectuat de Centrul National Antidrog si pentru Drepturile Omului in Romania.

Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, numarul romanilor care cred ca aderarea la Uniunea Europeana nu a adus lucruri prea bune vietii lor este in crestere fata de anul 2011, cand doar 51% dintre participantii la sondaj au avut aceasta parere.

Pentru 51% din romani, principala problema cu care inca se confrunta este lipsa locurilor de munca, numarul acestora crescand fata de anul trecut de la 45%.

Cea de-a doua mare problema cu care se confrunta romanii dupa aderarea Romaniei la UE este cresterea coruptiei, fapt ce a fost sesizat de 21% din romanii care au participat la acest sondaj, in timp ce 19% din romani spun ca o alta problema majora este cresterea preturilor.

Romanii mai cred (42%) ca principalul vinovat pentru absorbtia mica a fondurilor europene este Guvernul, iar 33% din romani spun ca de vina este birocratia UE.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea