Social

#revizuire #constitutie #modificari

Care sunt principalele modificari ale Constitutiei

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei , printre principalele modificari aflandu-se trecerea la parlamentunicameral, reducerea numarului de parlamentari, precum si schimbari in atributiile presedintelui si premierului.

Astfel, se doreste, de exemplu, modificarea articolului 6 din Constitutie, ce ar urma sa precizeze ca "autoritatile publice vor consulta organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale in legatura cu deciziile privind pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor etnice, culturale si religioase", potrivit proiectului de modificare a Constitutiei Romaniei, publicat pe site-ul administratiei prezidentiale.

La capitolul modificari in ceea ce priveste activitatea si atributiile politicienilor, se vrea ca varsta minima de a intra in Parlament sa fie de 23 de ani, ca Avocatul Poporului si adjunctii acestuia sa nu aiba apartenenta la nicio formatiune politica , Parlamentul sa aiba o singura camera care sa se numeasca Camera Reprezentantilor , iar presedintele intermar nu va mai putea desemna un premier.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea