Social

#obama #mccain #bush #romania #sua

Care presedinte al SUA va fi mai bun pentru Romania?

Cei doi candidati in cursa pentru Casa Alba au abordari diferite in ceea ce priveste politica externa ; evolutia relatiilor cu Rusia si agenda economica ar putea face insa diferenta.

Intreaga lume are ochii atintiti asupra scenei politice americane. Cel care va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie - democratul Barack Obama sau republicanul John McCain - va inclina balanta in materie de politica externa . Iar, in aceste conditii, liderii lumii isi fac calcule. Pentru Romania, mai avantajoasa pare sa fie o administratie republicana, releva o serie de analisti .

Relatiile bilaterale s-au dovedit a fi mai bune in perioada in care George W. Bush s-a aflat in fruntea SUA. In ceea ce priveste relatiile economice dintre Statele Unite si Romania, acestea nu vor fi afectate, indiferent cine va ajunge la putere. Usoare avantaje s-ar putea contura daca alegerile ar fi castigate de democratul Barack Obama, avand in vedere deschiderea acestuia in relatia cu Uniunea Europeana fata de facilitarea unor acorduri economice.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea