Social

#oua contaminate Romania #oua fipronil #oua contaminate

Care au fost efectele oualor contaminate cu fipronil

40 de tari, inclusiv 24 de state UE, printre care si Romania, au fost afectate de scandalul european al oualor contaminate cu fipronil, a declarat Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sanatatc, conform The Associated Press.

Comisarul a declarat ca singurele state UE in care nu s-au descoperit oua contaminate sunt Lituania, Portugalia, Cipru şi Croatia.

Milioane de oua din mai multe tari europene, inclusiv Romania, au fost retrase din magazine din cauza contaminarii cu fipronil, un insecticid toxic a carui utilizare este interzisa in productia de alimente.

Fipronil este o substanta folosita in mod frecvent in produsele veterinare pentru a combate puricii, capuşele sau paduchii, insa este interzisa utilizarea ei in cazul animalelor destinate pentru consum.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aceasta substanta este foarte toxica şi ingerarea ei in cantitati mari pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectand ficatul, glandele tiroide şi rinichii.

Pana in acest moment nu au fost inregistrate cazuri de imbolnaviri ca urmare a consumului de oua contaminate.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea