Social

#card #sanatate #cseke attila

Cardurile de sanatate, distribuite in 2011, valabile in 2012

Ministrul Sanatatii, , a anuntat ca productia primelor carduri nationale de sanatate va incepe la sfarsitul lunii ianuarie, la Imprimeria Nationala.

Cardurile vor contine datele personale ale fiecarui asigurat, diagnosticele, , RH-ul, calitatea de donator de organe, informatii privind tratamente speciale si proteze .

Ministerul va incepe distribuirea cardurilor in a doua jumatate a anului, dar ele vor putea fi folosite abia in 2012. Cardurile vor fi trimise prin posta fiecaruia dintre cei 15 milioane de asigurati din Romania cu varsta peste 18 ani si vor costa aproximativ 2 euro.

Folosirea cardurilor va incepe insa abia dupa instalarea cititoarelor de carduri in fiecare si finalizarea sistemului informatizat care sa lege in aceeasi retea casele de asigurari de sanatate si cabinetele medicilor, potrivit Adevarul.ro.

Ministrul Cseke Attila nu a dat nicio data finala pentru implementarea cardurilor de sanatate. Se pare insa ca, in ciuda unor proteste ale bisericii si ale unor ONG-uri , toate cardurile vor contine un cip electronic.

"Noi putem avea dezbateri, ca si la problema pasapoartelor, insa majoritatea tarilor europene au card cu cip. Va asigur ca nu vom urmari pe nimeni, dar este nevoie de cip pentru securitate si stocarea unor date", a spus ministrul, citat de Adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea