Social

#medici de familie #inscriptionare #card de sanatate #distribuire

Cardul national de sanatate, boicotat de medicii de familie

Cardul national de sanatate, devenit obligatoriu de la data de 1 ianuarie 2013, este boicotat de medicii de familie, acestia nefiind de acord cu distribuirea si inscriptionarea acestuia, conform evz.ro.

"Suntem de acord sa folosim cardul, dar nu sa-l distribuim si sa-l inscriptionam. Acest lucru necesita mult timp, in plus nu noi trebuie sa validam date de identificare. Nu suntem evidenta populatiei, suntem medici. In mod normal, timpul pentru o consultatie este de 15 minute, ce sa faci mai degraba, sa consulti sau sa introduci date pe card?", a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie.

In plus, medicii de familie vor fi nevoiti sa-si achizitioneze cititoare de card, care pot costa intre 100 si 1.000 de euro, bani pe care insa nu vor putea sa-i deconteze de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Pe de alta parte, medicii spun ca in conditiile in care cardul national de sanatate este un act oficial, ar comite o ilegalitate daca l-ar emite.

"De ce buletinul sau pasaportul nu il poate elibera medicul de familie? Pentru ca sunt niste acte oficiale. La fel este si acest card de sanatate", a mai spus presedintele SNMF.

Sursa foto: cugetliber.or

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea