Social

#folosire card de sanatate #servicii medicale #internare #card de sanatate #farmacie

Cardul de sanatate, obligatoriu incepand de azi. Il vei folosi si la farmacie

Incepan de azi, 1 iulie 2020, cardul de sanatate devine obligatoriu pentru anumite servicii medicale. Astfel, trebuie sa ai la tine cardul de sanatate pentru spitalizare, fie de zi sau continua, investigatii paraclinice (RMN sau ecografii), dar si la farmacie, pentru eliberarea medicamentelor prescrise de medic.

Pentru vizitele la medicul de familie sau la policlinica, romanii vor avea nevoie de card de sanatate din 30 septembrie. Pana atunci, medici pot oferi consultatii de la distanta.

Ca si pana acum, in cazul serviciilor de urgenta nu este nevoie de card de sanatate. 

„Aceasta consultatie la distanta este acordata de medicul specialist sau medicul de familie daca acesta considera ca poate fi acordata la distanta. Daca medicul considera ca pacientul trebuie sa vina in cabinet pentru o consultatie, este decizia medicului. Daca in urma acestor consultatii pacientul primeste o prescriptie medicala, fie ea si online, pacientul trebuie sa valideze cu cardul primirea acestor medicamente”, a declarat Mihaela Tanase, purtatorul de cuvant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), potrivit realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea