Social

#cnas #medici de familie #card de sanatate #servicii medicale

Cardul de sanatate, obligatoriu de astazi?

De luna aceasta, cardul de sanatate este operational. Folosirea documentului devine insa obligatorie de la 1 mai, ceea ce inseamna ca de la aceasta data cine nu vine la medic cu cardul va plati serviciile medicale primite, conform hotararii de Guvern care contine normele metodologice de aplicare a cardului national de sanatate.

 

Pana la 1 mai, vor fi folosite in continuare si adeverintele de asigurat, atat in cazul celor care nu au primit deocamdata cardurile, dar si de catre persoanele care refuza aceste documente din diferite motive.

Cei 800.000 de asigurati care nu au intrat in posesia cardului il pot obtine fie de la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartin, in urma unei cereri, fie de la medicul de familie.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, precizeaza ca lipsa cardului nu afecteaza accesul la servicii medicale, conform capital.ro.

“Cardul de sanatate este cheia de acces in sistemul de sanatate si nu face altceva decat sa valideze calitatea de asigurat si serviciul efectuat, serviciul efectuat insemnand momentul si locul. La 1 februarie, nimeni nu ramane fara servicii medicale. De la 1 februarie functioneaza cardul si actualul sistem. Eu ii rog pe cetateni, pe pacientii care au cardul sa se duca cu cardul la orice furnizor de servicii medicale, nu doar la medicul de familie, si in ambulatoriu, si in spital, ori de cate ori au nevoie de un serviciu medical”, a preziat presedintele CNAS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea