Social

# carantina obligatorie #ilfov #carantina #capitala #bucuresti

CARANTINA obligatorie in Bucuresti si Ilfov? Anuntul facut de presedintele Societatii Romane de Epidemiologie

Bucurestiul si judetul Ilfov sunt grav afectate de pandemie. Aici, rata de incidenta a depasit valoarea de 15 cazuri la mie. Anumite localitati din Ilfov au peste 20 de cazuri la mie, iar cifrele continua sa creasca.

 

Intreaga tara se afla insa in colaps sanitar, ceea ce poate duce la tragedii mult mai mari decat cele semnalate in ultimele zile.

"Este un moment absolut critic, nu neaparat din cauza incidentei, ci pentru ca inregistram 400 de decese zilnic. In Bucuresti si Ilfov s-a depasit de ceva vreme gradul de incidenta de la care era necesara carantinarea. Stiu, nu este usor sa impui o astfel de masura incomoda pe fondul gradului de complianta al populatiei si intr-o zona in care activitatile economice, politice si culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenta a depasit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea masuri in Bucuresti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficienta, aceasta decizie de carantinare a Capitalei si a zonelor limitrofe este necesara pentru cel putin 14 zile", a atras atentia Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea