Social

Carabinierii italieni nu mai au voie cu amante

Un militar implicat intr-o relatie extraconjugala prejudiciaza prestigiul fortelor armate.Si puscasii marini ai SUA au o regula similara.

Pentru italieni, considerati amantii perfecti, o decizie a Curtii de Casatie ar putea fi o lovitura dura. Un carabinier, echivalentul jandarmului, nu poate intretine o relatie extraconjugala pentru ca trebuie sa aiba, in orice circumstanta, „o atitudine exemplara” si nu „isi poate dezonora arma”.

Curtea a confirmat si o pedeapsa de patru luni de inchisoare pentru „injurii” si „amenintari grave” in cazul caporalului-sef Rosario B. Acesta s-a revoltat cand locotenentul Nicolo C. i-a cerut sa nu se mai intalneasca cu amanta. Caporalul-sef Rosario, casatorit, avea o relatie stabila cu o femeie, la randul ei casatorita, din Capaccio, o localitate cu 21.000 de locuitori, in apropiere de Salerno, sudul Italiei. Rosario nici nu a vrut sa auda de asa ceva, i-a spus sefului ca este „un mincinos si un hot” si a rasturnat biroul peste el.

Militarii il iertasera, Curtea de Casatie l-a condamnat

Curtea de Casatie a apreciat ca locotenentul avea tot dreptul sa solicite „o conduita exemplara” din partea caporalului-sef si ca „era de datoria sa” sa vegheze ca nimic sa nu afecteze imaginea brigazii sale. Decizia Curtii de Casatie vine dupa ce in prima instanta, in aprilie 2007, tribunalul militar din Napoli il absolvise de culpa pe caporalul-sef, estimand ca problemele sentimentale „tin de relatiile private si personale, straine de locul de munca”.

Potrivit tribunalului, faptul ca Rosario avea o amanta nu trebuia sa il intereseze prea mult pe seful sau. Curtea de Casatie a fost insa de alta parere, bazandu-se pe articolul 545 din Regulamentul privind disciplina militara. In articolul respectiv se vorbeste de „conduita exemplara si apararea prestigiului fortelor armate”. In aceste conditii, acuzatul a incercat in van sa convinga instanta ca relatia lui amoroasa este de „natura privata” si nu reprezinta „o incalcare a regulamentului militar”.

Acest tip de regulament exista si in alte forte armate , precum cea a SUA, unde puscasii marini nu au voie sa intretina relatii extraconjugale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea