Social

Capsunar de Monte Cristo evadat din Germania

Germanii din zona, rugati de politie sa nu ia pe nimeni in masina.

Un infractor roman periculos a scapat la sfarsitul saptamanii trecute din arestul politiei din Villingen-Schwenningen (localitate aflata in sudul landului Baden-Wuerttemberg), lasandu-i pe politisti cu gura cascata, informeaza ziarul german Suedkurier, citat de Rompres. Romanul, desi incatusat, a reusit sa demonteze fereastra blindata a celulei in care a fost inchis si sa evadeze.

Prins cu chiu, cu vai de o armata de politisti germani, unul dintre cei doi romani arestati, un “munte de om” potrivit cotidianului, a reusit sa introduca in celula o surubelnita . Cu aceasta ustensila a demontat fereastra securizata (pe care doi oameni abia au reusit ulterior sa o puna la loc). Aceasta nu era una cu grilaj, ci una speciala, realizata dintr-o sticla blindata, groasa de mai multi milimetri si considerata de netrecut (cel putin pana a avut de-a face cu inventivitatea romanului).

Vecinii din apropierea sectiei de politie au declarat ca au auzit zgomote din zona ferestrei si au informat politia, agentii reactionand prompt, confiscandu-i romanului surubelnita. Pentru orice eventualitate, l-au si legat cu un cablu din material sintetic. Ramas iar singur, romanul a reusit, cu toate ca era legat, sa smulga din perete robinetul de la chiuveta, cu ajutorul partilor ascutite ale acestuia taind cu migala numeroasele nituri ale ferestrei blindate.

Cand politistii au intrat din nou in celula, pentru a vedea ce face prizonierul, acesta era, spre uimirea agentilor, deja evadat. Culmea este ca el a fugit cu picioarele goale, incaltamintea fiindu-i confiscata pentru a i se lua amprentele.

Urmarirea a inceput imediat, soferii din districtul Schwarzwald-Baar (sudul landului) fiind anuntati prin radio sa nu ia pe nimeni in masina, in timp ce elicopterul care patrula deasupra unei expozitii a fost chemat si el in ajutor. Romanul evadat nu a fost gasit deocamdata.

Romanul, cautat pentru o multime de jafuri

Insa chiar si inainte de evadare, romanul le-a dat de furca mult politistilor germani. El a reusit sa fie prins, impreuna cu acolitul sau, tot roman, saptamana trecuta, doar dupa ce un important efectiv de politie a periat o zona de padure din apropiere de Titisee-Neustadt.

Politistii cautau doi barbati care au terorizat luni in sir regiunea prin numeroasele jafuri comise, mai ales la restaurante si la bancomatele acestora. Celor doi romani infractori li se atribuie si jafuri comise la alte obiective, acestia fiind parte a unui bande mult mai mari de romani. Cei doi infractori au fost descrisi de informatori drept “profesionisti” si “baieti de calibru”. “Prada” era ascunsa de cei doi in padure, unde acestia si locuiau.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea