Social

#temperaturi februarie 2016 #temperaturi martie 2016 #prognoza meteo #vremea

Capriciile vremii. La ce temperaturi sa ne asteptam pana in martie

Meterologii au anuntat estimarile vremii pentru urmatoarele trei luni. Conform specialistilor, nu scapam de ger cu una-cu doua!

 

In ianuarie, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada a anului in centrul, nordul si local in vestul tarii, iar in rest acestea vor fi peste norme. In Transilvania, temperaturile vor fi cuprinse intre -7 si 1  grad Celsius, in Moldova intre -6 si -1 grad Celsius, iar in Oltenia - intre -3 si 0 grade Celsius. Media multianuala a lunii ianuarie este de -2,1 grade Celsius.

In februarie, temperatura medie lunara a aerului se va situa in limite apropiate de mediile climatologice (de-1 grad Celsius), cu exceptia sud-estului, sudului si local estului si vestului tarii, unde valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei si Moldovei, intre -5 si 0 grade Celsius, iar cele mai ridicate in Banat si Dobrogea, intre 0 si 2 grade Celsius.

Precipitatiile, in februarie, vor avea o tendinta spre excedent, mai putin in estul, sud-estul si local sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor inregistra in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp).

Potrivit ANM, in prima luna de primavara, temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste mediile climatologice in sudul, sud-estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni - in limite normale. Media multianuala a lunii martie se situeaza la 3,5 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre -1 si 5 grade Celsius in Moldova, intre 0 si 5 grade Celsius in Transilvania, respectiv intre 4 si 6 grade Celsius in Crisana si Dobrogea, si intre 4 si 7 grade Celsius in Banat.

Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii. In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si Oltenia, precipitatiile vor fi cuprinse intre 53 si 60 l/mp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea