Social

# carantina coronavirus # carantina bucuresti #pandemie de coronavirus

Capitala, tot mai aproape de carantina! Voiculescu: “Nu putem exclude acest lucru”

Capitala este tot mai aproape de o carantina. Cele mai multe cazuri de infectie cu Covid, din tara, sunt descoperite in Capitala. Indicele de infectare este in continua crestere, ajungand deja la 5 cazuri la mia de locuitori, iar daca se ajunge la 6 cazuri la mia de locuitori, vom avea parte de mai multe restrictii si se poate ajunge chiar si la carantina.

Desi pentru moment, se mentin masurile actuale, la atingerea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori, scolile vor trece in sistem online.

„Daca trecem peste 6, cu siguranta nu se vor mai putea face cursuri. Este foarte posibil sa ia masura carantinarii zonale, si Bucurestiul si localitatile limitrofe care sunt deja in carantina, in asa fel incat circulatia sa fie limitata. Deplasarea va trebui facuta in cazurile in care e nevoie si cu declaratie pe propria raspundere”, a declarat Alin Stoica, prefectul Bucurestiului, potrivit stirileprotv.ro.

La raportarea de duminica, din 4.267 de cazuri noi de infectare, 1.755 au fost confirmate in Bucuresti. Rata de infectare a depasit 5 persoane la mia de locuitori, si se indreapta spre 6 cazuri la mia de locuitori. Asta inseamna noi restrictii si chiar carantina, mai ales daca sistemul sanitar nu va mai face fata numarul de pacienti.

Intrebat daca supa depasirea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a raspuns: Nu putem exclude acest lucru si dupa 6 la mie si senzatia mea este ca vom ajunge acolo in cateva zile, nicio masura nu poate fi eliminata. O sa revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei. Aceleasi masuri care se iau in carantina peste tot in tara, aceleasi trebuie luate si in Bucuresti”.

Un alt posibil scenariu pe care autoritatile doresc sa il ia este prelungirea intervalului in care nu putem iesi din case, cu patru ore. Daca acum nu mai putem iesi incepan cu ora 22, este posibil ca in viitorul apropiat sa nu se mai poata iesi din casa dupa ora 18:00.  Mai mult, se ia in calcul si inchiderea centrelor comerciale si a salilor de fitness.

Sursa foto: dspbv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea