Social

#greva stb #STB #bucuresti

Capitala, paralizata pentru a doua zi la rand. Soferii STB risca sa-si piarda locul de munca

Greva STB continua sa paralizeze Capitala. Soferii au refuzat sa iasa pe traseu in aceasta dimineata. Ca si ieri, tramvaiele, troleibuzele si autobuzele nu au iesit din autobaza. Asta, desi ieri instanta a decis ca greva este ilegala si ca soferii trebuie sa reia munca imediat.  

 

„Nu a iesit nicio masina pana la ora 6 dimineata. Nu stim la ce ora ar putea iesi sau daca vor iesi masinile pe traseu”, au declarat reprezentantii STB, vineri dimineata, pentru HotNews.

Greva STB continua si vineri dimineata

Angajatii STB cer demisia directorului Adrian Crit. Soferii se plang de conditiile grele de lucru si de cele din mijloacele de transport in comun.

„Noi ne cerem mii de scuze la publicul calator al Capitalei”, a transmis unul dintre protestatarii STB la Antena 3.

Societatea de Transport Bucuresti (STB) a transmis, inca de joi seara, printr-un comunicat de presa, ca greva continua si vineri. Astfel, bucurestenii nu pot nici astazi sa beneficieze de transportul in comun de suprafata, ca urmare a refuzului angajatilor societatii de a-si relua activitatea.

Din nou, mii de bucuresteni ajunsi dimineata in statiile STB au ramas blocati din cauza mijloacelor de transport care nu mai veneau. 

Nicusor Dan: “Cine nu va iesi vineri dimineata pe traseu va raspunde”

La randul lui, Primarul General al Capitalei a declarat ca ”Sunt sanse minime ca mijloacele de transport al STB sa circule la prima ora, dar am incredere ca apoi vor circula / Plangerea penala este depusa / Cine nu va iesi vineri dimineata pe traseu va raspunde. Nicusor Dan a declarat ca hotararea judecatoreasca privind suspendarea grevei STB este definitiva si cine vineri dimineata nu va iesi pe traseu, la munca, va raspunde. O plangere penala a fost deja depusa, anunta edilul care mai subliniaza ca vinovatul principal pentru aceasta situatie este liderul de sindicat.

"Ca urmare a hotararii Tribunalului Bucuresti prin care instanta de judecata dispune suspendarea grevei declansate la Societatea de Transport Bucuresti STB SA si reluarea de indata a activitatii, angajatii societatii au obligatia de a respecta decizia instantei si de a iesi in traseu conform itinerariului si foii de parcurs.

Din verificarile efectuate, s-a constatat ca personalul implicat in aceasta greva ilegala care a imobilizat astazi Capitala, refuza sa-si reia activitatea. Exista posibilitatea ca aceasta greva sa continue si maine, liderii sindicali punand presiune pe salariatii STB SA pentru a nu-si indeplini sarcinile de lucru.

Desconsiderarea nevoilor bucurestenilor din zona metropolitana si ignorarea cu buna stiinta a unei decizii judecatoresti poate genera raspunderea penala pentru personalul implicat in aceasta actiune", arata comunicatul STB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea