Social

#circulatia rutiera a fost restrictionata #protest transportatori #protest piata victoriei #rca

Capitala, blocata! Protest al transportatorilor in Piata Victoriei

Astazi, intre orele 9.30 si 15.00, transportatorii protesteaza in Piata Victoriei Vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de mijloace de transport persoane – autobuze, autocare și taxiuri. De asemenea, aproape 1.000 de camioane vor fi parcate in locuri stabilite de comun acord cu Primaria Municipiului Bucuresti.

“Vrem sa ne cerem scuze participantilor la trafic pentru ce intampla. Suntem nemultumiti de taxa RCA, care a crescut si creste in continuare enorm de mult si ne-a sufocat, si a Legii 8 cu taxa pe autor care este insuportabila, riscam sa intram in faliment”, a declarat Nicolae Trusca, vicepresedintele Camerei Nationale a Taximetristilor.

Transportatorii solicita reducerea RCA, in conditiile in care taxa a ajuns sa creasca cu peste 300% in ultimele sase luni pentru activitatea de transport persoane si transport marfa, inclusiv taxi, eliminarea supraacizei, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, interventia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligati sa plateasca sume enorme pentru drepturile de autor.

“Negritoiu nu uita / DNA-ul te va lua!”, “Tiriac si Negritoi, nu ne mai furati si voi!” sunt cateva dintre mesajele protestatarilor.

Din cauza protestului, astazi circulatia rutiera a fost restrictionata, incepand cu ora 05.00, pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

“In cazul in care va fi necesar, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga Bdul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei. Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, Bdul Ion Mihalache, Strada Buzesti si Bdul Lascar Catargiu”, se arata in comunicatul transmis agentiei Mediafax.

Ca ruta alternativa se poate folosi: Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogarii - DN1. O alta varianta poate fi: Bd. Ion Mihalache - Bd. Maresal Averescu - Bd. Marasti - Piata Montreal - DN1.

Sursa foto: psnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea