Social

#excursii #spania #capcane

Capcanele unei vacante "de vis" in Spania

Vacantele estivale in Spania sunt tot mai populare pe piata romaneasca, dar putini turisti aleg ofertele pentru zone cum ar fi Costa Brava sau Costa Dorada in cunostinta de cauza. Reclamele mult exagerate ale catorva mari tour-operatori promit sejururi de vis pe litoralul spaniol, iar romanii care habar n-au de specificul local pornesc de la premisa ca nu prea poti lua teapa intr-o tara vest-europeana cum este Spania si sfarsesc prin a se intoarce dezamagiti din vacanta.

E adevarat ca in Spania e greu sa iei tepe monumentale, sa platesti cinci stele si sa te trezesti in vreo maghernita plina de gandaci, dar asta nu inseamna ca, fara o buna documentare prealabila, nu risti sa ai parte de un concediu semiratat.


Lucrurile pot lua o intorsatura extrem de neplacuta in perioada varfului de sezon, cand tarifele practicate pe litoralul spaniol sunt destul de piperate, iar distanta dintre pretul platit si serviciile oferite se poate dovedi mult prea mare pentru majoritatea turistilor romani.

Costa Brava: plaja cu pietris si hoteluri vechi cu vedere la… calea ferata

Pliantele care prezinta Costa Brava drept un loc plin de soare, tinerete si party-uri non-stop pacatuiesc in primul rand prin cateva omisiuni grave. Zona a fost identificata de autoritatile spaniole ca avand un potential turistic foarte bun inca din anii ’50, iar majoritatea hotelurilor sunt construite in perioada marelui boom al turismului spaniol de la mijlocul anilor ’80. Firesc, multe isi arata din plin varsta, iar in cele care nu au avut parte de lucrari serioase de renovare in ultimul deceniu, conditiile de cazare pot fi mult sub nivelul pretului platit.

Un alt mare dezavantaj pentru turistii cazati in zona este, paradoxal, tocmai calea ferata care face legatura cu Barcelona: traseul merge in buza plajei pe cateva zeci de kilometri, iar hotelurile situate in apropierea marii au vedere fie spre sinele de tren, fie spre cartierele de blocuri din spate. In plus, plajele nu sunt acoperite cu nisip, ci cu un pietris destul de bolovanos. Majoritatea turistilor care fac baie in mare intra in apa doar cu papuci speciali de plastic, pentru a nu se rani la talpi.

Ibiza, extrem de scumpa in perioada varfului de sezon

Spania este una din destinatiile de top ale Europei pentru turismul estival, iar in zonele care corespund din toate punctele de vedere cerintelor turistilor, preturile sunt departe de a fi convenabile. Un exemplu tipic este Ibiza, insula baleara al carei nume a devenit practic sinonim cu distractia fara limite: in perioada varfului de sezon, un sejur de o saptamana la hotel de trei stele, doar cu demipensiune, costa 950 de euro!

Agentiile incearca diverse artificii pentru atragerea clientelei, afisand preturi de acrosaj de 815 de euro, la care se mai adauga, cand ajungi sa dai banii, taxele de aeroport de 105 euro si inca o suma de 80-90 de lei, platita separat, dar cand iti faci socotelile constati ca ai dat aproape 1.000 de euro pe o saptamana la un hotel modest.

Evident, pentru multi tineri dornici de chefuri non-stop prin cluburi, aspectul camerei de hotel este de-a dreptul irelevant, dar hotararea trebuie luata totusi in cunostinta de cauza.

Info plus:

Apartamentele de inchiriat, o „baza” excelenta pentru vizitarea Spaniei in extrasezon

Turistii interesati sa viziteze principalele atractii turistice ale Spaniei la un pret de cateva ori mai mic decat cel cerut de agentiile de turism pentru un circuit au la dispozitie o solutie foarte buna: majoritatea statiunilor de pe litoral sunt pline de apartamente de inchiriat, iar tarifele practicate in extrasezon sunt foarte modeste. Cu 200-250 de euro pe saptamana poti sta in conditii foarte bune in mai, iar inchirierea unei masini de mici dimensiuni in aceasta perioada nu-ti scoate din buzunar mai mult de 150-160 de euro pentru o saptamana. Costa Brava poate fi in acest fel o excelenta „baza” pentru vizitarea principalelor orase din zona Barcelonei.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea