Social

#pnl #vedete #liste

Cantareti, sportivi si analisti - pe listele parlamentare ale PNL

Gabriela Szabo , nicolae furdui iancu si Victor Alistar, curtati de liberali. Listele vor fi batute in cuie la inceputul saptamanii viitoare.

Adversarii votului uninominal au avut, tot timpul, ca argument intrarea in Parlament, cu acest tip de scrutin, a cantaretilor si fotbalistilor. Desi nici un partid nu este dispus sa admita ca vrea sa racoleze personalitati de acest gen, mai toate formatiunile sunt in cautarea unor politicieni ad-hoc, aducatori de voturi fara mari efoturi.

PSD l-a facut pe Adrian Copilul Minune consilier local . PNL pregateste o lista intreaga. Printre cei ofertati se afla si fosta atleta Gabriela Szabo, care ar putea candida chiar pe listele parlamentare ale PNL dintr-o circumscriptie din Bucuresti, la deputati. Szabo a devenit apropiata de liberali prin intermediului sotului ei, fostul atrenor Zsolt Gyongyossy, care este membru al PNL de mai multi ani.

Ivan Patzaichin
, o alta fosta glorie a sportului romanesc, multiplu campion olimpic si mondial la canotaj, este asteptat sa candideze la un post de deputat sau senator intr-o circumscriptie din Tulcea. Patzaichin a primit aceasta oferta pentru ca este nascut in Delta, la Mila 23, si este amic cu mai multi lideri ai PNL din zona.

La Alba candideaza doi interpreti de muzica populara: Nicolae Furdui Iancu, care este consilier judetean din partea PNL, si Ionut Fulea.

Adriana Saftoiu se mai gandeste

Liberalii vor sa atraga si personalitati cu staif in ale politicii. Magnatul Dinu Patriciu i-a promis un loc la Prahova fostei consiliere prezidentiale Adriana Saftoiu. Pentru Patriciu, intrarea lui Saftoiu in PNL ar fi o palma grea data lui Traian Basescu.

Fosta consiliera nu a dat nici un raspuns, dar se pare ca nu este tentata sa isi lege numele de al lui Patriciu. Surse din PNL spun insa ca ea ar accepta o candidatura intr-o alta circumscriptie. Fostul sef al SIE in perioada CDR, Catalin Harnagea, candideaza din partea PNL pentru un loc de deputat in Valcea, el avand rude in acest judet.

PNL a mai facut oferte si unor analisti politici si reprezentanti ai unor organizatii nonguvernamentale, cum este Victor Alistar, seful Transparency International , despre care s-a vorbit si atunci cand liberalii cautau un ministru de Justitie. Liberalii vor anunta, la Delegatia Permanenta din 29 iulie, care sunt candidatii la alegerile parlamentare uninominale din noiembrie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea