Social

#canicula #prognoza meteo #caldura extrema #disconfort termic

Cat va tine valul de canicula

Dupa mai multe saptamani de ploi si furtuni ce au facut ravagii, acum tara noastra se confrunta cu un val de caldura extrema, care aduce temperaturi de peste 35 de grade Celsius, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie.

Astazi, vremea va fi foarte calda in majoritatea regiunilor tarii, iar maximele termice vor fi cuprinse intre 28 si 34 de grade Celsius. Cerul va fi senin, cu innorari temporare, iar vantul nu va sufla aproape deloc.

Maine, temperaturile cresc si mai mult, maximele fiind cuprinse intre 28 si 35 de grade Celsius. Aerul va fi aproape irespirabil, cerul va fi senin, cu innorari temporare la munte, unde, izolat, ar putea cadea ploi de scurta durata insotite de descarcari electrice.

Miercuri, vremea va continua sa se incalzeasca, in regiunile sud-vestice, dupa-amiaza, va fi canicula, iar indicele de temperatura-umeazeala va atinge pragul de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 36 de grade Celsius.

De joi insa este asteptat ca un val de aer mai rece sa traverseze teritoriul tarii noastre.

Sursa foto: libertatea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea