Social

#canicula romania # avertizare de canicula # cod galben de canicula #canicula

Canicula in Bucuresti si alte 22 de judete! Temperaturi de 37 de grade

Bucurestiul si alte 22 de judete din tara se afla sub avertizare de tip cod gaben de canicula. Se vor atinge frecvent temepraturi de 35-36 de grade si izolat, mercurul din termometre va urca pana la 37 de grade la umbra.

Potrivit atentionarii emise de ANM (Administratia Nationala de Meteorologie), Bucurestiul si alte 22 de judete din Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, sudul si centrul Moldovei se afla astazi sub cod galben de canicula.

In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade Celsius si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.

“In intervalul mentionat, disconfortul termic va fi accentuat in cea mai mare parte a Munteniei, in vestul Dobrogei, local in Moldova si estul Olteniei, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa frecvent in jurul pragul critic de 80 de unitati. Se vor inregistra temperaturi maxime de pana la 35…36 de grade”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea