Social

#seceta #furtuni #vijelii #ploi #meteo #vreme #temperaturi #canicula

Canicula cu peste 40 de grade, seceta si vijelii, in aceasta vara

Ploi torentiale in alternanta cu  temperaturi care sar de 40 de grade, la care se adauga vijelii si inundatii - asa caracterizeaza meteorologii vara care tocmai a inceput.

Temperaturi de peste 40 de grade, seceta, vijelii si inundatii - pe toate le vom avea in aceasta vara, spun meteorologii. Specialistii atentioneaza ca aceste temperaturi extreme care se asteapta in luna iunie nu ar trebui sa ne surprinda, insa atentioneaza ca organismul nostru nu este pregatit pentru ele.

"Acum doi ani am avut aceasta perioada de canicula din mai, iar anul trecut n-am avut canicula in mai, dar am avut maxime de 30 de grade aproape toata luna, deci nu trebuie sa ne surprinda aceasta perioada de caldura excesiva din iunie, atat doar ca este prima si luna mai a fost cu temperaturi normale sau sub normale si organismul nostru nu este pregatit pentru aceste valori termice ridicate, pentru ca ii trebuie o perioada de adaptare", a declarat, pentru REALITATEA.NET, meteorologul Elena Cordoneanu.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea