Social

#vremea munte #avertizare canicula #avertizare meteo #vremea bucuresti #prognoza meteo #cod portocaliu #vremea #canicula

Cod portocaliu de canicula! Zi de foc in aproape toata tara!

Dupa un weekend in care canicula a pus stapanire pe aproape toata tara, vremea continua sa fie o problema. Temperaturile sunt si azi caniculare, in acelasi timp meteorologii avertizand ca vor incepe vijeliile. 

Nouă judeţe şi Capitala vor fi afectate şi luni de valul de căldură, fiind sub cod portocaliu, în timp ce zonele de nord ale Olteniei, Munteniei şi Dobrogei vor fi sub cod galben. De asemenea, este valabilă în continuare avertizarea de vijelii, descărcări electrice şi grindină pentru regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice ale ţării, anunță ANM. Valul de căldură va persista luni în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi îndeosebi în zona joasă a judeţului Mehedinţi, precum şi în municipiul Bucureşti, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82...84 de unităţi. Temperatura resimtita va fi astfel mult mai ridicata, iar discomfortul termic ridicat. In aceste conditii, medicii sfatuiesc populatia sa stea departe de caldura, mai ales in intervalul orar 11-00 - 17.00. Chiar si in afara acestuia, caldura va fi insa insuportabila, nici macar pe timpul noptii temperaturile nefiind mai prietenoase. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea